04 maart 2013

ASV 1 – Westlandse Schaakcombinatie 5-3

2 februari begonnen we de eerste thuiswedstrijd in een reeks van 2. Althans begonnen.. Otto niet. Mijn voorstel om te ruilen met Otto, want het scheelde maar 1 bord, werd afgewimpeld. Topscorer worden zonder te hoeven spelen. Wie tekent daar nu niet voor?
Na wat beste wensen over en weer te hebben gedaan, slepen we onze messen. We lagen er goed voor en we hoefden niet meer voor degradatie te vrezen. We moesten op onze hoede zijn, want we hadden in het verleden bewezen dat deze type tegenstanders wel eens voor grote problemen zouden kunnen zorgen.

Dirk en Michiel waren niet aanwezig, maar daarvoor hadden we goede vervangers in Daan en Frank.
Het was een rare dag qua opstellingen, want het invalsneeuwbaleffect zorgde ervoor dat het derde maar liefst 5 invallers nodig had. Frank was als tweede klaar en liet zich per ongeluk in op een remise variant door met zijn koning midden op het bord te bivakkeren. 1 ½ - ½.
Remco en Bob hadden een soortgelijke zwarte stelling, waarbij wit vol op de koning zou kunnen gaan spelen. Remco koos wellicht goed getimed eieren voor zijn geld en eindigde met een puntendeling. 2 – 1. Wouter had een drukstelling, maar zijn tegenstander verdedigde passief en goed.
Dit resulteerde in het eerste halve verliespunt van Wouter. Ik hoop niet dat hij deze reeks zo gaat voorzetten, want er zijn duistere wolken aan de hemel voor Wouter. 2 ½ - 1½. Leon aanschouwde al dit remise geweld en had ook wel zin in een puntendeling.
Hij stond iets actiever, maar had in laten slaan op b7 en hield een ruïne pionnenstelling over om nog iets serieus te proberen. 3 – 2.
Nog 3 remises en we zouden winnen met 1 reglementaire overwinning!
Bob zag inmiddels al wits stukken op zijn koning gericht.
Dit kwam hij niet meer te boven en werd via g6 mat gezet. 3 – 3.
Daan wist in tijdnood overeind te blijven. Hij had na de 40ste zet de betere stelling over. In no time wist hij dit verrassend in winst om te zetten. 4 – 3.
Vervolgens kreeg ik van de teamleider die geregeld als een konijn in de koplampen kijkend aan komt lopen, te horen dat wederom remise genoeg zou zijn. Was het ook niet de wedstrijd ervoor dat ik werd gewezen op remise mogelijkheden in gewonnen stelling?
Eens kijken dat als we aan de laatste wedstrijd van het seizoen bezig zijn en ik nog als laatste over ben en we inmiddels kampioen zijn geworden een stampertje verschijning aan mijn bord zie schuifelen.
Op het bord staat een uitgemolken remise stelling en dan komt de vraag van de Disney figuur.
Kun je niet opgeven? Wie weet gebeurt er nog wat en lopen we nog een boete op waardoor we punten geminderd worden. Het is niet eens zo’n gek idee.
Hadden we de laatste wedstrijd van vorig seizoen ook niet iets tegenstrijdig aan de natuur meegemaakt?

ASV 12174Westlandse Schaakcombinatie208653
1.Remco de Leeuw2203Michiel van Woerden2080½½
2.FM Wouter van Rijn2224Menno Pietersma2225½½
3.Eelco de Vries2185Marnix Hofman216410
4.Otto Wilgenhof2203NO10Regl.
5.Leon van Tol2205Johan Valstar2039½½
6.Daan Holtackers2040Timon van Dijk211210
7.Bob Beeke2262Michael Aagaard205701
8.Frank Schleipfenbauer2073Manfred Kindt1926½½


Eelco

Geen opmerkingen: