27 maart 2007

Haren vermorzeld door ASV 1

Ondanks dat het gezamenlijk inkomen van onze eerste teamspelers niet gering is was de heenreis naar Haren behoorlijk krap in veel te kleine autootjes. Ook voor de totale uitstraling en grandeur alsmede voor onze ouder wordende gestel volgende keer een Chevrolet oid, ik weet nog wel een adresje…



Maar goed, de wedstrijd. In niet chronologische volgorde gebeurde er die dag het volgende:

Heer van de Wel zag er uit als het doorgezopen neefje van heer Dracula. Ondergetekende weet hiervan dmv zijn barkeeperwerkzaamheden den vorige avond de oorzaak; als zijnde verantwoord teamleider had de heer van de Wel den ganzen avond lopen slempen en sloeren.
Hierbij en passant een rekening op bouwende waarvan minstens drie bijstandgezinnen van op vakantie kunnen. Zijn halfslachtige pogingen om via een mislukt Wolgagambiet onrust te zaaien in het witte kamp faalden jammerlijk. Je zou kunnen stellen dat zijn kroeggedrag en schaakstijl opvallende overeenkomsten en vooral hiaten hebben. Een grafzet maakte uiteindelijk een einde aan zijn leiden.

Heer van de Leeuw had zijn dag niet, geen zin om te rijden, opening die hem niet lag, tegenstander te strak in het pak, een walmende heer van de Wel vlak achter hem. Eerst vechtend als een pril lam, toen als een schaap, vervolgens een wolf, maar de leeuw gaf helaas vandaag niet thuis

Heer Wilgenburg gaf zijn tegenstander een voorgift door de inmiddels al lang weerlegde franse opening te spelen. Iedereen weet dit tegenwoordig behalve heer Wilgenburg en –wat een mirakel – zijn tegenstander. Ondanks deze toegift speelde onze man accuraat en wist door fraai combineren de partij naar zich toe te trekken zonder te vervallen in zijn grenzenloze optimisme.

Heer Sloots instrueerde ondergetekende over zijn partij te melden dat hij een briljant stukoffer van zijn opponent op een magistrale wijze weerlegde hetgeen culmineerde in een klassieke zwickmuhle en ondekbaar mat. Bij dezen wil ik even melden dat dit de laatste keer is dat ik me laat lenen voor zulk een genante geschiedsvervalsing.

Heer van Rijn bracht een nieuwtje in de Snertnikof, althans dat leek mij zo. Nu is het geen publiek geheim dat heer van Rijn niet bekend staat om zijn openingskennis en daarom kan hij m.i. dit soort fratsen voortaan beter achterwege laten. Toch pakte het niet geheel verkeerd uit en mocht hij proberen met een pluspionnetje het eindspel te winnen.. Toen het puntje bij paaltje kwam bleek dit niet meer nodig, zijn meer begaafde medespelers hadden de vis al op het droge..

Heer van Tol deed deze keer aan een zeer langzame verwurging. Tijdens de partij zaten we te grappen dat dit wellicht te maken had met de seksuele voorkeuren van zijn tegenstander maar nu ik het in het licht van een nieuwe dag bekijk lijkt het me eerder andersom. Het wel haast wellustige genot wat van de heer Tol afdroop en de wijze waarop hij de executie bleef uitstellen deed mij tot deze conclusie komen.

Heer Berkhout speelde remise.

En dan komen we nu bij het hoogtepunt van de dag, de partij aan het motivatiebord, de enige partij die de moeite van het kennisnemen enigszins waard was, de partij van heer Boel.
Nu ik de vorige zin nalees moet ik even een kleine nuance aanbrengen, heer Boel had al het geluk van de wereld. Neemt niet weg dat hij zich ferm weerde en op het cruciale moment een geniale zet vond. Wanneer heer van de Wel er zin in heeft kan de lezer op deze plaats nu genieten van een schitterend diagram.



De laatste zet van Peter was Tc8 - b8. De dreiging is natuurlijk Tb7.
Deze stelling is nog niet door Fritz gezien maar het lijkt erop dat er geen goede verdediging is. Zwart deed Lb6 x d4 en Peter sloeg de toren op b5.
Daarna werden de dames geruild en won Peter het eindspel soepeltjes.

Eindstand dus 5-3 en daarmee het eind van een leuk dagje schaken, dat de heer Wel het nodig vond om het personeel van de Chinees nodeloos grof en tot in het diepst van hun ziel te beledigen wekte verder geen verbazing.

Haren 1 - ASV 1


Bert van de Leest(2124)- Peter Boel (2076) 0 - 1
Paul van Linde (2110)- Otto Wilgenhof (2185) 0 - 1
Gunnar Zschischang(?) - Wouter van Rijn (2136) 0.5-0.5
Wiebe Wielnga (2019)- Sander Berkhout (2138) 0.5-0.5
Erwin Heijnen (1935)- Remco de Leeuw (2185) 1 - 0
Edim Salihbegovic(1969)- John Sloots (2018) 0 - 1
Conrad Mostertman(1926)- Leon van Tol (2184) 0 - 1
Rienk Hoogeveen (1959)- Richard van der Wel(1979) 1 - 0

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Kostelijk verslag! Het wordt op deze manier nog wel wat met de weblog.

Anoniem zei

In het verslag wordt gesproken over 'ondergetekende', maar er staat helemaal geen naam bij! Ik ga er, gezien de stijl van het verhaal, van uit dat Heer Van der Berkhout de auteur is van dit dolkomische verslagje!? :)
BTW is mijn toetsenbord nu overstuur of zijn de instellingen van dit blog er de oorzaak van dat het vraagteken van mijn toetsenbord ineens verandert in een `=` op dit scherm en v.v.?

Anoniem zei

Tja, de schrijver dezes heeft het over sadistische trekken bij de heer van Tol, maar kijkend naar de plannen die de heer Berkhout zou uitvoeren in een vergelijkbare stelling, zie ik het eerder als een vorm van jaloezie hoe dit beschreven wordt. De heer van Tol wilde immers alleen maar snel het vonnis voltrekken...